De zee zal Nederland in de toekomst voor een groot deel binnentrekken. De Veluwe zal als een eiland voor de nieuwe kustlijn liggen, alles ten westen van dit gebied zal onder water verdwijnen. Dit is geen fictie, het gaat gebeuren, waarschijnlijk rond 2300.
Een vrouw, Vera, probeert de moed erin te houden. Is het verhaal van een Amerikaanse activiste die vanaf 1997 meer dan twee jaar in een boom woonde om het bos te behoeden voor vernietiging een profetisch beeld van de toekomst hier? En wat heeft Vera nu, hier, aan deze gedachten? Om te weten wat ze kan betekenen voor de wereld moet ze er eerst achter komen wat de wereld voor haar betekent.

Renée van Marissing, Mark Nieuwenhuis en Vera Ketelaars wilden in eerste instantie iets maken over deze onthutsende toekomst, maar voelden gaandeweg steeds meer voor het perspectief van de hoop. Wat is er wél? Er is dit prachtige landschap, dat ons inspireert een positieve draai aan onze toekomst te geven. Hoe kunnen we koesteren wat er is? Hoe gaan we om met vergankelijkheid, zowel op persoonlijk vlak als in relatie tot de wereld?

Aan de rand van het bos namen de makers je mee in een muzikale, poëtische reis naar de toekomst, om te eindigen in het nu. We zijn hier. Samen. We horen de bomen, de wind, de trompet, een vogel, je eigen hartslag.

Informatie over de kunstenaars:
We zijn een gelegenheidscollectief van makers uit het theater- en muziekveld.

Renée van Marissing is schrijver van romans, korte verhalen, toneel en hoorspelen. In haar werk staat het taal geven aan de binnenwereld van personages centraal. Haar meest recente roman Onze kinderen stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs.

Mark Nieuwenhuis is trompettist en componist en brengt muziek uit onder zijn eigen naam, maar speelt en componeert ook voor andere bands en ensembles, en voor theater, dans en film.

Vera Ketelaars is theatermaker en actrice bij verschillende gezelschappen. Ze heeft ook een eigen gezelschap,Gehring&Ketelaars, waarmee ze voorstellingen maakt op het snijvlak van kunst en maatschappelijke vraagstukken.

Eva Knibbe is regisseur en theatermaker. Haar werk bevindt zich op de grens van realiteit en fictie, het geeft ruimte aan gedachten die we niet willen kennen en een podium aan mensen die we zelden horen. Zo deed ze een performance over alle spullen van de wereld, maakte ze een video-performance met mensen met het syndroom van Down en spande ze samen met theatermaker Bart van de Woestijne een rechtszaak aan tegen de dood.

Openluchttheater, De Hartenberg Wekerom