Waterlanders nodigden je uit om stil te staan. Om te leren van bomen, want zij zijn ons grote voorbeeld. Stel jezelf eens voor als boom: nooit meer in de file, continu met alles en iedereen verbonden via het wood-wide-web en last but not least: je stoot geen CO2 meer uit maar neemt het juist op!

In ‘Treedom for All’ heeft het publiek zich bekwaamd  in het boom-zijn en we versnelden daarmee de evolutie van de mens. Van de rennende jager-verzamelaar via de zittende thuiswerker naar het ultieme hoogtepunt: stilstand.

Het werk van kunstenaarscollectief Waterlanders gaat regelmatig over de relatie tussen mens en natuur; de laatste jaren focust hun werk steeds meer op de invloed van de mens op de planeet en klimaatverandering die daarvan het gevolg is. De voorstelling Treedom for All gaf een antwoord op de vraag waar hun voorstelling Eindgebruiker (2019) mee worstelde: hoe nu verder?

Informatie over de kunstenaars: Kunstenaarscollectief Waterlanders uit Wageningen maakt al 20 jaar uiteenlopende kunstprojecten en locatietheatervoorstellingen. Eric Langendoen, Erik Woltmeijer en Anna van Diepen vormen het artistieke kernteam en werken in hun producties samen met diverse andere kunstenaars. Performance, muziek en beeldende kunst smelten met de omgeving samen tot een totaalervaring. Bezoekers worden ondergedompeld in een mysterieus universum: poëtisch, muzikaal, beeldend. Waterlanders speelt zowel internationaal, landelijk als lokaal; op theaterfestivals als Oerol, Karavaan, Chalon dans la Rue en Les Envies Rhônements.

spelers:
Anna van Diepen
Eric Langendoen
Erik Woltmeijer
met
Judith Hazeleger
Thijs Bloothoofd
www.waterlanders.info

Boerderij Mossel, Otterlo