Deze voorstelling kon je alleen, of met twee personen bezoeken. Mostijd ging over de wereld van mossen en vond plaats op en rondom twee vierkante meter miniatuurwoud in het Edese bos. Verscheidene soorten vormen eigen samenlevingen die zich parallel aan ons, maar toch letterlijk onder onze voeten bevinden.
Mossen leven op een fundamenteel andere manier dan mensen. Ze bewegen mee met de aan- of afwezigheid van water. Ze maken waterbruggen tussen minuscule bladeren, wachten héél lang op licht of juist schaduw, kunnen volledig van kleur veranderen en zichzelf opvouwen op allerlei manieren.
Tijdens Mostijd werd je, met behulp van muziek en een machine, de wereld van het mos in gekanteld. Langzaam veranderde je perceptie en kwam je in ‘mostijd’ terecht.

Informatie over de kunstenaars:
Interdisciplinair kunstenaar Charlotte ’t Hart en pianist/componist Karin van der Veen ontwikkelen werk voor specifieke locaties waarin mensen helemaal worden meegenomen met al hun zintuigen. Geluid speelt hierbij altijd een grote rol. Door hoe Karin en Charlotte hun kunstwerken en alles daaromheen vormgeven spreken ze het hele lichaam aan.

Het kenmerkt Hart van Veen dat ze de publiekservaring van een kunstwerk volledig uitdenken. Vanaf het moment dat publiek de route naar hun werk loopt tot en met het moment dat ze de rest van de wereld weer ingaan: alle vlakken van de ervaring worden tot in detail uitgedacht.

Karin en Charlotte zijn voortdurend bezig hun eigen vocabulaire te ontwikkelen in compositie, materiaal en technieken om de zintuigen te buigen en mensen een fysieke ervaring van het zichtbare en onzichtbare te bieden.

In 2017 won Hart Van Veen de Joop Mulderplak tijdens het theaterfestival Oerol. Een stimuleringsprijs voor talentvolle pioniers in de landschapskunst.

www.hartvanveen.nl

Locatie: Edese bos