Woest&Bijster, het ‘site-specific artfestival’ van de Zuid-Veluwe, groeit in bezoekersaantallen en belangstelling. Kunstenaars uit binnen- en buitenland verdiepen zich in het landschap en ontwikkelen vanuit die inspiratie nieuwe kunstwerken en voorstellingen. Dat levert spectaculaire, intieme en tot nadenken stemmende beelden en verhalen op. Kunstenaars en publiek leren opnieuw naar het landschap en elkaar kijken. De Zuid-Veluwe biedt een adembenemend decor met een uitstraling van ruige kracht, lieflijkheid én kwetsbaarheid.

Woest&Bijster ontstond uit de driehoek natuur, mens en kunst. In 2022 wil Woest&Bijster zich verder ontwikkelen en een groter festival organiseren, dat meer bezoekers kan ontvangen.

PROFESSIONALISERING
Om de organisatie te professionaliseren is een Raad van Toezicht benoemd. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het Bestuur van Woest&Bijster; een grote stap in de richting van een stevige bestuurlijke structuur.

SAMENSTELLING RAAD VAN TOEZICHT
De nieuwe Raad van Toezicht bestaat uit drie personen. Dit zijn de leden Meta Moerman en Mathilde van der Kooij. Voorzitter is Pauline Krikke, voormalig burgermeester van Arnhem en Den Haag. Zij heeft een breed bestuurlijk en ambtelijk netwerk, zowel binnen de provincie Gelderland als op nationaal niveau. Pauline Krikke heeft een rol vervuld bij verschillende organisaties en heeft ervaring als voorzitter binnen de (semi)overheid en in het bedrijfsleven. Pauline Krikke: “Dat lijkt me echt leuk om te doen, dacht ik, toen ik werd gewezen op de vacature voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Woest&Bijster. Het festival combineert kunst en natuur en voor beide heb ik een passie. Graag investeer ik mijn tijd, kennis en energie in dit site-specific artfestival. Met heel veel genoegen neem ik het voorzitterschap van de Raad van Toezicht van Woest&Bijster op me.”