nieuws

Nieuwsbrief november 2023

By 18 december 2023No Comments

Woeste&Bijstere plannen

Het heeft even geduurd deze nieuwsbrief…maar achter de schermen worden er weer volop plannen gemaakt voor een nieuw Woest&Bijster in 2025.

En het goede nieuws is, dat de Gemeente Ede ons structureel gaat ondersteunen. Daar zijn we natuurlijk geweldig blij mee!

In 2024 zal er geen Woest&Bijster plaats vinden i.v.m. het herdenkingsjaar Airborne. Maar we komen terug in 2025!

Save the date vast in je agenda:6 september tot 2 november 2025

Verkenningen

Op dit moment zijn we bezig met het vooronderzoek naar een mogelijk interessant gebied op de Zuidwest Veluwe: we fietsen wat af in deze verkenning naar inspirerende locaties! Dat is niet alleen goed voor onze conditie, maar het is ook zeer boeiend om je als bestuur in een nieuw landschap te verdiepen.

Een aantal gebieden in het bijzonder zijn we nader aan het bekijken! Onderzocht zal moeten worden of de Gemeente Ede en de grondbeheerders hierin mee kunnen: die gesprekken zijn nu volop gaande.

Planning oproep kunstenaars

Zodra er meer bekend is, laten wij je dat zo spoedig mogelijk weten.

De planning voor nu is, dat er vóór de zomer 2024 een uitvraag komt voor geïnteresseerde kunstenaars. Aanmelden is nu helaas nog niet mogelijk!

Wil je op de hoogte blijven van de oproep kunstenaars? Hou dan onze website, socials en deze nieuwsbrief goed in de gaten!

Afscheid Pieter Jongsma

Pieter Jongsma heeft helaas afscheid van ons genomen: hij gaat zich bezighouden met allerlei boeiende culturele en duurzame zaken in Amersfoort, waar hij nu woont. Hij heeft het bestuur van Woest&Bijster samen met ons, een heel aantal jaren volop met hart en ziel gedragen. Dat deed hij niet alleen praktisch, maar ook met enthousiasme, creativiteit en een filosofische open blik. Wij danken Pieter voor deze enorme inzet, met name tijdens de XL editie van 2022. Het ga je goed Pieter!

Nieuw bestuurslid

Het goede nieuws is, dat we een nieuw bestuurslid mogen verwelkomen: Janneke van Veenbergen. Zij is voor Roeland en Ellen geen onbekende: de afgelopen editie was ze onze projectleider. En dat deed ze met verve. Naast haar kennis van financiën, cultuur en organisatie, heeft ze vooral ook een groot hart voor kunst.

Ze stelt zichzelf graag aan jullie voor:

Sinds 1 november ben ik toegetreden als bestuurslid van Woest&Bijster. Vanaf 2019 was ik zakelijk coördinator en heb ik een aantal jaren al mee mogen werken aan ons prachtige festival. We hebben al een hele mooie stap gezet met de ontwikkeling van het festival in de afgelopen jaren. Ik hoop met mijn inzet en enthousiasme samen met de andere bestuursleden in 2025 weer een mooie beeldenroute neer te zetten. Daarnaast kijk ik er naar uit om een stabiele goede basis te creëren voor nog vele jaren inspiratie en een andere blik op het landschap van de Zuid West Veluwe.

Mocht je op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen: volg ons dan ook op Insta en Facebook! Klik op:

Facebook 
Instagram

Leave a Reply