De Ommuurde Tuin in Renkum is een parel die ik ontdekte tijdens Woest & Bijster 2018. Ze betoverde meteen al mijn zintuigen en sindsdien heb ik haar schoonheid omarmd. Het tuinontwerp van botanicus Esther Kuiler is opgebouwd als een cirkel met de 4 elementen en windrichtingen als leidraad.

Aan het einde van het oogstseizoen laat de natuur haar overvloed zien, alvorens ze zich te rusten legt. De rijke oogst, late bloemen en intredende herfstkleuren zullen het decor vormen van een intieme voorstelling die je zintuigen op scherp zet.

W-EET nam je mee op een theatreale wandel- en kijktocht door de tuin waarin de wetenschappelijke benadering van ons voedsel met ons innerlijke weten werd gecombineerd. De vooruitgang van zowel onze wetenschappelijke kennis als ons gezamenlijk bewustzijn brengt ons naar ongekende hoogtes in een snel veranderende wereld.

W-EET liet deze ontwikkelingen samensmelten en liet de toeschouwer op speelse wijze zien waar ons eten vandaan komt, hoe het groeit en bloeit, hoe het ons lichaam dient. Bovenal liet het haar publiek genieten van de enorme rijkdom en overvloed aan verschillende smaken, geuren en kleuren die er in deze verborgen lusthof te vinden zijn.

W-EET heeft de bezoekers inspiratie gebracht en onderwezen in en geënthousiasmeerd voor de schoonheid, kracht en evolutie van de natuur. W-eten als middel tot bewustwording, tot verbinding met anderen, met de natuur en vooral met jezelf.

Het lokaal geproduceerde voedsel droeg eraan bij dat de omgeving op verschillende manieren geproefd kon worden en zo in direct contact kwam met het publiek.
Er zijn diverse hapjes en drankjes als proeverij in de voorstelling aangeboden, geïntegreerd in het verhaal. Tevens kon er voor en na de voorstellingen genoten worden van lekkernijen op het terras van De Ommuurde Tuin en kunnen er producten worden aangeschaft in de winkel.

Informatie over de kunstenaar:
De Tafel van Kostelijk is het platform van theatermaker, kunstenaar en kok Edith Kostelijk. Hiermee organiseert zij activiteiten met voedsel als verbindende factor. Dit wordt in allerlei vormen gegoten zoals objecten, diners en gelegenheidsinstallaties. Edith is opgeleid als Theatervormgever aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht. Zij heeft als vormgever gewerkt bij televisie en film, als styliste en als sfeermaker op festivals. Zij creëert totaal- belevingen voor alle zintuigen, waarbij voedsel een grote rol speelt.

www.detafelvankostelijk.nl

De Ommuurde Tuin, Renkum

kosten ticket: 15 euro kind t/m 12 jaar: 10 euro
Rolstoeltoegankelijk: nee
Je loopt bij deze voorstelling ongeveer 800 meter