De mens is bang. Bang voor spinnen, een oneindige hoeveelheid ziektes en virussen, en ruim zeven miljard mensen die we niet in de hand hebben. Het hebben van controle is het hoogste ideaal. We zijn erop gebrand, waardoor we de wereld vanuit angst bekijken. Maar des te harder we de angst proberen te bestrijden, des te meer ze ons verleidt en verstikt.

In ‘Requiem’ gaat Collectief Ludvik deze angsten, samen met het publiek, te lijf met een bijzonder theatraal ritueel, waarin we afscheid nemen van alles wat ons bang maakt. Deze hoopvolle muziektheatervoorstelling leidt ons door het bos en onderzoekt op muzikale wijze hoe we omgaan met angst en hoe we er afscheid van nemen.

Info kunstenaar: 
Makers: Collectief Ludvik
Spel en zang: Maartje Goes en Anne Wielink
Muziek: Stan Geurts
Tekst: Maarten Hopman en Collectief Ludvik
Eindregie: Jasper van Hofwegen
Foto’s: Sjoerd van den Berg

De vier leden van Collectief Ludvik studeerden in 2017 af aan de opleiding Muziektheater aan ArtEZ Arnhem. In 2018 maakten ze samen hun eerste voorstelling: ‘Vlag’. In mei 2022 ging hun nieuwste voorstelling ‘Sonder’ in première, met een tekst van Jibbe Willems. Het collectief is gevestigd in Arnhem

Collectief Ludvik is een muziektheatercollectief dat voorstellingen maakt op het grensvlak van muziektheater en opera, met muziek als de motor van het verhaal. Met herkenbare en persoonlijke thema’s maakt Ludvik opera’s voor de 21e eeuw.

www.collectiefludvik.com

data en speeltijden:
za 22 oktober
zo 23 oktober
ma 24 oktober
do 27 oktober
vr 28 oktober
Aanvang: 12u, 13u, 15u, 16u

duur voorstelling: 35 minuten
kosten ticket: €10
kosten ticket kind t/m 12 jaar: €8
rolstoeltoegankelijk: nee
lopende voorstelling: ongeveer 600 meter