Barbara Walbrun (1993, Arnhem) haalt de inspiratie voor haar beeldend werk uit vormen, kleuren en (rest)ruimtes. Ruimte in de breedste zin van het woord inspireert haar. Ze gaat na hoe kleine ingrepen ruimtes veranderen en welke nieuwe relaties er dan ontstaan tussen kunstwerk en ruimte; ze onderzoekt de gedaanten waarin ruimte zich voor kan doen.

Ze zoekt daarbij altijd aansluiting bij haar eerdere werk. De beelden die ze maakt zijn voor haar als acteurs, die telkens in andere gedaanten in haar werk verschijnen. Ze legt die vaak vast op foto’s, die we vervolgens gebruikt als startpunt voor nieuw werk.

Gedurende haar residentie heeft Barbara onderzocht hoe ze kon samenwerken met de natuur en welke verhouding haar werk daarmee aanging.

www.barbarawalbrun.com

Podcast

In de periode van 6 augustus t/m 10 september 2022 lieten 6 kunstenaars zich inspireren door het landschap en maakten zij werk op 3 locaties.

Journalist Ron van der Sterren bezocht hen aan het begin, halverwege en aan het eind van dit proces en maakte deze podcast om je er ook op afstand deelgenoot van te maken.

Klik hier en luister naar de podcast van Barbara Walbrun.

Podcast