2018: volgt nog


Archief programma 2016:


 

k, Bosbeekweg 1 Bennekom. I.v.m. speciale ontheffing Staatsbosbeheer en het beper 

Nachttheater / Omdat ik alleen 

Zusje is een bijzonder meisje. Zusje gaat niet naar school, niet naar het bos of naar de winkel. Haar bed is veilig. Denkt ze. Want onder haar bed zit iets groters en iets gevaarlijkers dan dat niemand ooit zou kunnen bedenken.
Puck Vonk / Zijde vrouw

De wind is zelf niet zichtbaar maar pas waarneembaar op het moment dat ze iets anders in de beweging zet. Deze poëtische weer-installatie van Puck Vonk midden in de natuur is tevens het decor voor een doorlopende performance.

Empathische Jongens / Tijdelijke Halte (Where the * is Robin?)

Broeder Tuck en de Sheriff van Nottingham ontmoeten elkaar in het bos tussen de hoge bomen. Zij wachten op Robin Hood. Diens komst is van groot belang voor de rest van hun leven! Een absurd verhaal vol spektakel en muziek.

De Waterlanders / Game on: WEB

Speciaal voor Woest en Bijster schrijft het Wageningse kunstenaarscollectief Waterlanders de voorstelling “Game On: WEB”. Waterlanders bracht het Oerolfestival publiek dit jaar voor een 10de keer in vervoering. Ook veel andere Nederlandse en internationale festivals, het Groninger Museum, Radio Kootwijk, straten, bossen en pleinen zijn door de Waterlanders als podium bespeeld. Voor Woest en Bijster kozen de Waterlanders het sfeervolle Bos-Arboretum Oostereng.
De voorstelling “Game On: WEB” is een mysterieuze wereld die je betreedt door een poort, waarna je het spoor en de spelregels bijster bent. Treed binnen en wandel. Ontmoet merkwaardige figuren en sprekende voorwerpen. Dwaal rond en dompel je onder in een winderig en duister herfstpel vol sfeervolle klanken, muziek en performance met her en der een verontrustend, humorvol spel. Het bos leidt je als vanzelf mee naar een geheime deur. Is dat de uitgang, of gaat het daar achter verder?

Om alvast in de sfeer te komen en een vrijkaart te verdienen, kun je een spel spelen op web.onsgrasveld.nl 
De voorstelling is spannend, maar geschikt voor alle leeftijden.
Eveline Altena / Buitenvrouw

Dansmaker Eveline Altena onderzoekt HET WARE BUITENZIJN. Wisselende improvisaties behandelen vragen als: Ken ik die boom? Duurt tijd hier lang? Waarom al die mieren?

Ben ik ook mooi zo? En de wc? Waar is…
Toneelvereniging WDT i.w.m. Ramez Kamel / Homeless

Kun je vanuit ons veilige land ooit begrijpen hoe het is om alles achter je te moeten laten? Om niet te weten hoe het met je geliefden gaat? Hoe het voelt als er altijd over je wordt gepraat, maar je zelf geen stem hebt? In deze voorstelling geven wij het woord aan Ramez Kamel, vluchteling uit Syrië. Hij schreef een aantal ontroerende scènes die zijn geïnspireerd door zijn eigen vluchtverhaal. Samen met Céline Hoex maakte toneelvereniging WDT er een voorstelling van, met een aantal vluchtelingen als speciale gastspelers. We spelen deze voorstelling op een lieflijke  plek: de Ommuurde Tuin in het Renkums beekdal."
HOMELESS. Auteur van het stuk is Ramez Kamel. Regisseur is Celine Hoex. Spelersgroep is WDT i.s.m. Ramez Kamel.

Coincidental Celtic Connections / The Field

Diep donkere klanken borrelen op uit de grond, verbinden de tijd van ijzer met die van nu. Leden van The Coincidences en gasten spelen THE FIELD coincidental celtic connections., 

THE FIELD is een bijzonder klankmonument uitgevoerd op 23 oktober op locatie van de Celtic Fields, leden van The Coincidences en enkele gasten spelen deze eenmalige voorstellingen op alledaagse instrumenten maar ook op speciaal geconstrueerde klankobjecten en blijven daarbij zelf onzichtbaar.


The Coincidences / Ierse Folk 

Woeste klanken klonken op het openingsfeest van Woest & Bijster!

Vrijdag 21 oktober in Groepsrestaurant A&A, Veenderweg 3, Bennekom

Marjan van Holthe / Emjees Blauwbaard     

Emjees speelt met het spannende verhaal Blauwbaard. Deze installatie is onderdeel van een drieluik. Blauwbaard (De dreiging), Blauwbaard’s vrouwen (geknakte levens) en het bloedende sleuteltje (het geheim). Een (groot) geheim kan een leven ontwrichten. 


Michael Hoedjes / Tree animals      

Het samengaan van kunst en natuur kan ons inspireren nog zorgvuldiger om te gaan met de natuur. Met mijn dieren hoop ik jong en oud, intellectueel en ambachtsman en kunst en natuurliefhebber met elkaar te verbinden


Renée Reijnders / CD (RE)CYCLE     

Renée maakt installaties voor de openbare ruimte in felle kleuren en speelse vormen. Geborgen zijn in een fantasiewereld is een centraal thema. Het werk heeft vaak een dubbelfunctie als bv. speeltoestel: ‘Kunst gaat om interactie.’ 

Foto Tribe Media

Jacomijn Schellevis / Artefact I Ecofact     

De installatie Artefact I Ecofact van Jacomijn Schellevis verbeeldt de strijd tussen cultuur en natuur. Beide zijn onderhevig aan de cyclus van glorieuze groei tot de ontluisterende schoonheid van verval. Het werk vertelt iets over onze (culturele) tijdelijkheid in tegenstelling tot de altijd vernieuwende natuur. De installatie is opgebouwd uit hout een deel van het landschap.


Marij Roex en Elisabeth Kristensen / ME TREE        

We gaan als kunstenaars duo op pad en nemen de kijker als het ware mee met onze fietstochten. Met onze foto’s en onze verschillende manier van kijken, wijzen wij de kijker op saillante details in het doorkruiste Veluwe landschap. 

Sharon Burggraaf / Falwakleed       

De Veluwe - falwa of vaal - bloeit als nooit tevoren. In het donkere beekdal deint een gigantisch sieraad zacht in de stroming. Waar ooit koningen pronkten in hun kostbare gewaden, schittert nu moeder natuur in haar kleurrijk kleed.


Heleen Langkamp  / Heartbeat     

Gedurende twee dagen zal iets wat normaal verborgen is, maar essentieel, visueel ervaren kunnen worden in de bossen  en het water rondom Het Beekdal.

Joke van Erkel  en  Clem Sluijsmans / Als de vogels zwijgen

We staan in het bos. Het wordt koud en stil; het is herfst. 

De vogels zwijgen.

Wat gebeurt er dan?

Ga door de blauwe poort en laat je verleiden...Erik Groen  / Ecodorpmakers       

Hoe maak je een toekomst bestendig ecodorp op een oude vuilnisbelt? De Ecodorp-makers doen hun best, doe je mee?

Alles wat niet duurzaam is houdt een keer op. Over niet al te lange tijd wonen we allemaal in een ecodorp. Hoe maak je een toekomst bestendig ecodorp op een oude vuilnisbelt? De Ecodorp-makers doen hun best, doe je mee?Jan van IJzendoorn / Les Yeux de Lot       

In de Beukenlaan verschijnt wat verdwijnt.  Vluchtig komt iets terug in een nieuwe gedaante. Kijk niet achterom, anders is het alweer verdwenen...


Nicole Bischoff / Dans der dennen     

Voor een laatste (?) keer veroveren de machtige boomkronen het heideveld in hun herrezen vorm en wezen. Ton Kroes / Het verlaten nest

Een desolaat verlaten militair terrein teruggegeven aan de natuur.

Einde aan geweld? Gloort er licht!

Een aanklacht tegen het verwoestende en verbijsterende geweld in deze wereld.

Uitzicht op licht!!
Hadewych Roelofsen / Tamme zwijnen

Door natuurbeleid hebben wij het stuur in handen, als het gaat om het lot van deze zwijnen.

IJzer, kippengaas, acrylicone 

Roeland van de Wall Repelaer / Neem  de tijd ...leef je leven!

Op deze magische plek in het bos, wordt u uitgenodigd tot het doen van zelfonderzoek.

Ontdek het woest en bijstere landschap in uw binnenwereld.